Netherlands

Gilead Sciences Netherlands B.V.

Viñoly Tower, Floor 9

Claude Debussylaan 22

1082 MD Amsterdam

Netherlands

Phone: +31 20 7183 650 +31 20 7183 650

Fax: +31 20 7183 651

Kite Pharma EU B.V.

Tufsteen 1, 2132 NT Hoofddorp

Netherlands

Phone: +31 23 7117 400 +31 23 7117 400

Gilead Sciences is een biofarmaceutisch bedrijf dat al meer dan drie decennia doorbraken in de geneeskunde nastreeft en realiseert, met als doel een gezondere wereld voor alle mensen te creëren. Het bedrijf zet zich in voor het bevorderen van innovatieve geneesmiddelen ter behandeling en voorkoming van levensbedreigende ziekten. Gilead is actief in 35 landen wereldwijd, met een hoofdkantoor in Foster City, Californië.

Gilead Sciences B.V. in Amsterdam is verantwoordelijk voor medische, verkoop- en marketingondersteuning voor onze producten in Nederland.

Sinds 2013 maakt het Transparantieregister Zorg in Nederland de financiële  tussen geneesmiddelenfabrikanten en beroepsbeoefenaren, instellingen (waaronder patiëntenorganisaties) of samenwerkingsverbanden openbaar. De informatie over de financiële steun van Gilead Sciences is terug te vinden in het Transparantieregister (www.transparantieregister.nl).

De kosten van onderzoek en ontwikkeling zijn echter niet opgenomen in dit transparantieregister. Om de onderzoeks- en ontwikkelingskosten zo transparant mogelijk te maken, heeft de EFPIA (European Federation of Pharmaceutical Industries and Associations) alle aangeslotenfarmaceutische bedrijven gevraagd hun onderzoeks- en ontwikkelingskosten op hun eigen websites te publiceren (klik hier voor de EFPIA ‘Disclosure code’). De kosten worden in elke verslagperiode op geaggregeerde basis openbaar gemaakt. De openbaarmaking gebeurt op jaarbasis en elke verslagperiode betreft een volledig kalenderjaar (de ‘verslagperiode’).

Het bedrag dat in 2022 is uitbetaald, bedraagt € 3.029.171,66.

Relaties met Patiëntenorganisaties

Gilead Sciences B.V. ondersteunde patiëntenorganisaties via sponsorovereenkomsten of onbeperkte grants.


De informatie over de financiële steun van Gilead Sciences aan patiëntenorganisaties is terug te vinden via het Transparantieregister Zorg (www.transparantieregister.nl).

 

Deze pagina is bedoeld voor bezoekers buiten de Verenigde Staten.